Matematik

Eksponentiel funktion

03. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet) - Niveau: C-niveau

THC har en halveringstid på ca. 4 døgn.

1. En person indtager 12 mg THC. Hvor meget THC har personen tilbage i kroppen efter 4, 8, 12, 16 døgn?

4 døgn: ¨
12 mg:2 = 6 mg

8 døgn:
6 mg:2 = 3 mg

12 døgn:
3 mg:2 = 1,5 mg

16 døgn:
1,5 mg:2 = 0,75 mg

2. Benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i udtrykket M = M0*a¯t (målt i døgn)
(Eksponentiel funktion)

Hvordan ? :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

Du har M = M0*at = M0*½t/T½ Tag logaritmen på begeg sider af det sidste lighedstegn


Svar #2
03. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet)

Logaritmereglen hvilken en af de nedenstående skal jeg bruge?

1. log (a^x) = x*log (a)

2. log (a*b) = log (a) + log (b)                hvis a>1

3. log (a:b) = log (a) - log (b)                 hvis a<1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af peter lind

1 og 2. Hvis du først forkorter med M0 kan du nøjes med 1


Svar #4
03. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet)

Jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke rigtig kan se det for mig?

Man bruger da enten den ene eller den anden?


Svar #5
03. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet)

Fordi a<1

Dvs at jeg skal dividere ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2010 af mathon

              M = Mo·(1/2)x/X½ = (12 mg)·((1/2)1/4)x = (12 mg)·((1/2)0,25)x  =  (12 mg)·0,840896x


Svar #7
03. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet)

Kan du ikke forklare hvorfor laver en ligning der hedder M = Mo·(1/2)x/X½

Istedet for den jeg skulle skrive ud fra som hedder : M = M0*a¯t


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2010 af mathon

variabelskift

              M = Mo·(1/2)t/T½ = (12 mg)·((1/2)1/4)t = (12 mg)·((1/2)0,25)t  =  (12 mg)·0,840896t


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.