Matematik

hjælp søges hurtigt!

03. marts 2010 af butters4900 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2 + 4x + c = 0 der er kun en løsning og jeg skal finde ud af hvad c er.

hjælp mig jeg er en spasser til matematik ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af PeterValberg

Hvis der kun er én løsning til en andengradsligning, er diskriminanten d = 0

Diskriminanten beregnes:

Brug det til at bestemme værdien for c   - altså sæt d = 0 og løs for c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. marts 2010 af butters4900 (Slettet)

hvor får man A og c fra?

og hvordan skal jeg sætte tallene ind?

hvad høre til hvad`


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af miss-wiecker (Slettet)

 http://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/page.jsp?s1=equations&s2=solve&s3=basic

løsning er: c=-x^2-4x


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Hej igen! ;)

Altså ... Hvis en andengradsligning kun har én løsning, så er diskriminanten ganske rigtigt lig med 0. Som du jo nok ved, udregnes diskriminanten på følgende måde:

d = b2 - 4ac

Sæt nu d lig med 0:

0 = b2 - 4ac

Godt, så går vi et skridt videre. ;) Du ved fra opgaveformuleringen, at der er tale om andengradsligningen:

x2 + 4x + c = 0

Her er a = 1 (der står jo et usynligt ettal foran x2), b=4 og c er den ukendte. Indsæt nu de kendte størrelser i udtrykket for diskriminanten:

0 = 42 - 4 * 1 * c

Nu har du en ligning med én ubekendt. Du får da:

0 = 42 - 4 * 1 * c ⇔

0 = 16 - 4 * c ⇔

-16 = -4 * c ⇔

-16/-4 = c ⇔

4 = c

Altså er c lig med 4. :)


Skriv et svar til: hjælp søges hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.