Matematik

Løs ligningen f(x) = 375

03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en matematik opgave for til i morgen, men kan ikke finde ud af at udregne denne ligning.. Hvordan isolerer jeg x'et?

Grafen for en eksponentiel udvikling f går gennem punkterne A (1,160) og B (10,540). Løs ligningen f(x) = 375.

Har indtil videre fundet ud af at forskriften ser således ud: f(x) = 13,42*1,45^x (håber det er rigtigt?!)

Skal afleverer den i morgen, så håber der er nogen der kan give et svar inden :)

Vi har om eksponentiel funktioner i øjeblikket.

TAK PÅ FORHÅND!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Solero (Slettet)

hvis f(x) = 375 må ligningen blive 375 = 13,42*1,45^x. Det kan du så udregne på lommeregneren eller i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Hej!

Jeg må indrømme, at jeg regner mig frem til en anden forskrift, nemlig:

f(x) = 139,77 * 1,14x

Nå, ligningen løses således:

375 = 139,77 * 1,14x <=>

375/139,77 = 1,14x <=>

log (375/139,77) = x * log (1,14) <=>

(log(375/139,77))/log(1,14) = x <=>

7,5322 = x

Imperativ. :)


Svar #3
03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet)

Ja. Forstår godt hvordan man skriver det ind, men mit problem er mere at vi skal løse ligningen (i hånden) og forstår ikke hvordan jeg skal regne ud hvad x er? mellemregningerne og sådan noget :)


Svar #4
03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet)

TUSIND TAK for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Så lidt. :)


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 375

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.