Kemi

er M i dette tilfælde formel´masse ?

03. marts 2010 af larsen1111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad betyder det hvis jeg skal beregne 0,15 M af et eller andet stof


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af PoKulaKi (Slettet)

M er en enhed. det udtales "molær". M = mol / L 

bruges om stoffer i opløsning. Hvis du har 0,15 M har du altså 0,15 mol af stoffet for hver liter af opløsningen.


Svar #2
03. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

jeg troede mol var betegnet som n og  at store M var molarmasse.  og hvis man udregner molarmassen så er det et udtryk for stoffets molæremasse


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Du bytter rundt på

m/n=M, hvor m=masse[g], n=stofmængde[mol], M=molarmasse[g/mol]

og enheden M for molær. Dette er en koncentrationsenhed, som kan findes ved

n/V=c, hvor n=stomængde[mol], V=volumen[L], c=koncentration[M=mol/L]

Hvis du ser M stå bag ved et tal, så er det en koncentration, hvis du ser det i en formel, så det molar masse.

Håber det hjalp en smule.


Svar #4
04. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

allright rigtig godt svar, tak for det, hilsen morten


Skriv et svar til: er M i dette tilfælde formel´masse ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.