Matematik

Jeg skal redegøre for løsningen af en 3. gradsligning hva gør jeg ???

03. marts 2010 af demant7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLPP


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du? Skal du redegøre, at x=k er en løsning til en ligning? Hvis dette er tilfældet, så indsæt denne værdi i ligningen og vis, at det passer. Dette gælder i øvrigt for alle typer ligninger.


Svar #2
03. marts 2010 af demant7 (Slettet)

Jeg skal vise et eksempel på en 3 gradsligning, og ud fra det skal jeg forklare hvordan jeg er kommet frem til løsningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

3. gradsligninger er ikke så lette at løse som andengradsligninger.

En metode er: Man kommer først med et gæt på en løsning, viser at det rent faktisk er en løsning. Herefter udføres polynoniums division. Hvorved de sidste 2 løsninger bestemmes.


Svar #4
03. marts 2010 af demant7 (Slettet)

Har du et bud på hvordan en 3 gradsligning ser ud <?? med evt. løsning


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Generelt:

ax3+bx2+cx+d=0, en løsning afhænger af den pågældende ligning.


Svar #6
03. marts 2010 af demant7 (Slettet)

a=2+b=4+c=3+d=5 = 0 = hvis tid ved du så hvordan løsningen blir efter disse tal jeg har nævnt.. Er helt ude og skide


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det nemmeste er at arbejde den anden vej. Vælg tre rødder, f.eks x=-2, x=-1, og x=3. Så gælder der, at

(x+2)(x+1)(x-3) = 0, altså

(x2 + 3x + 2)(x-3) = 0, eller

x3 - 7x - 6 = 0

Prøv selv efter, at -2, -1 og 3 er rødder.


Skriv et svar til: Jeg skal redegøre for løsningen af en 3. gradsligning hva gør jeg ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.