Matematik

Cirkel

04. marts 2010 af marshov (Slettet)

Der står: Der er givet en cirkel c, som går gennem punktet Q(7,2) Og har centrum i punktet C(3,-1)

Bestem cirklens skæringspunkter med akserne..

Jeg går ud fra at der er 4 punkter..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af NejTilSvampe

find radius ved:

r^2 = (7-3)^2 + (2+1)^2 

Så kan du finde forskriften for cirklen, og så kan du sætte x=0 og finde skæringerne med y-aksen, og bagefter sætte y=0 og finde skæringerne med x-aksen.


Svar #2
06. marts 2010 af marshov (Slettet)

Hvordan vil du finde forskriften???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med forskrift menes her nok cirklens ligning. En cirkel med centrum i C(a, b) og radius r har ligningen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

her kender du både radius r og centrum C. Følg dernæst vejledningen i #1 til at finde skæringspunkterne med akserne.


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.