Kemi

Hurtige kemi spørgsmål, hjælp, 15 min.

08. marts 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hejsa, kan nogle hjælpe med følgende opgaver?

Opgave 1. Bromethan har formlen CH3CH2Br, det er en væske ved stuetemperatur.

a) Hvad er densiteten for bromethan, når 15,0 ml vejer 22.2 g. ved stuetemperatur?

b) Hvad er stofmængden af 22.2 g bromethan?

c) Hvad er volumenet af 22.2 g bromethan ved 50 grader og et tryk på 1 bar?

(R=0,0831 L*bar/K*mol)

Opgave 2. Følgende reaktion er en besværlig måde at fremstille NaCl på:

Na2CO3 + HCl -> NaCl + H2O + CO2

a) Afstem reaktionsligningen

b) Hvis man starter med 250 g natriumcarbonat, hvor meget saltsyre skal der bruges og hvor meget salt, CO2 og vand bliver der dannet?

c) Hvad er volumenet af den dannede CO2 ved et tryk på 1 bar?


Svar #1
08. marts 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

hjælp hurtigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2010 af mathon

Opgave 1.

   a)   d = m/V = (22,2 g)/(15,0 mL) = 1,48 g/mL

   b)   n = m/M = (22,2 g)/(108,966 g/mol) = 0,203733 mol

   c)   V = n·R·T/p = (0,203733 mol)·(0,0831 L·bar/(K·mol))·((273+20) K)/(1 bar)


Skriv et svar til: Hurtige kemi spørgsmål, hjælp, 15 min.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.