Matematik

Meget hurtigt

10. marts 2010 af Luluhp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal isolere k, men er lidt i tvivl.

F(2)=23-(7*22)+30*2+k

Bliver det bare:

-k = .... ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Prøv at trække k fra på begge sider af lighedstegnet og isoler så k.
Er k en konstant?


Svar #2
10. marts 2010 af Luluhp (Slettet)

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

3. En funktion f er bestemt ved

f(x) = 3x2 - 21 x + 30

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2, 42).
  F(x) = x3 - (7/2)x2 + 30x + k

  F(2) = 23 - (7/2)·22 + 30·2 + k = 42

            8 -14 + 60 + k = 42

            54 + k = 42

            k = -12


Skriv et svar til: Meget hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.