Matematik

Beregn areal af M1 ved hjælp af stamfunktioner - hjælp!

12. marts 2010 af j0wdet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med en MAT A aflevering, hvor jeg har fået 2 funktioner og skal ved hjælp af stamfunktioner beregne arealet af "M1".

Funktionerne er f(x) = -2x^2+2 og g(x) = -1/2x + 4 og der står at punktmængden M1 er afgrænset af graferne for f,g, y-aksen og x-aksen.

Når jeg plejer at lave disse opgaver skærer funktioner altid hinanden, hvilket også er der hvor man plejer at sætte funktionerne lig hinanden for at finde x'erne, men her skærer de ikke hinanden så hvordan finder jeg lige arealet? Håber i forstår! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det kommer lidt an på hvorledes M1 er defineret. Hvad står der om det?

Karam


Svar #2
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Står som jeg skrev deroppe at "Punktmængden M1 er afgrænset af graferne for f,g,y-aksen og x-aksen.." :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Yes. Så er det bare at gøre som du plejer når du løser denne slags opgaver. Er det grænserne du har problemer med at finde ,eller?

Karam


Svar #4
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Ja lidt.. Er det ikke meningen man sætter dem lige hinanden for at finde grænserne? altså de 2 funktioner


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Nej. Prøv at tegne graferne og du vil se at den ene grænse er y-aksen (x=0) og den anden fremkommer ved at løse g(x)=0.

Karam


Svar #6
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Du må godt nok bære over med mig, men forstår ikke lige hvad du mener.. Har tegnet dem ind og kan godt se g(x) går igennem y aksen ved 4 og rammer 0 på x-aksen omkring 8. Hvor f(x) skærer y-aksen i 2 og x-aksen i 1..  Men kan du uddybe det lidt :P? Altså hvordan jeg kommer frem til det..


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det er lige gyldigt hvor den rammer y-aksen. Det er x-værdierne der definerer grænsen. Altså x=0. Det er den ene grænse. Så skal du løse g(x)=0. Der fremkommer en x-værdi og det er øvre grænse.

Karam


Svar #8
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Det giver så 8? Eller har jeg lavet noget helt galt.. ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Nej. x=8 er ganske rigtigt. Altså tilhører x intervallet [0;8]. Disse er så grænserne i dit bestemte integrale.

Karam


Svar #10
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Bare lige forklare mig hvor det er x = 0 ved f? Så vidt jeg kan se er det 1. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du siger selv der står den afgrænses af y-aksen. Y-aksen er som begreb defineret ved x=0.

Karam


Svar #12
12. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Jeg prøver med det her. Du skal havde tusind tak for hjælpen og tålmodigheden, kan være jeg skriver igen hvis det går helt galt :=)


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Endelig. Om ikke andet kan du lige skrive en personlig meddelelse.

Karam


Skriv et svar til: Beregn areal af M1 ved hjælp af stamfunktioner - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.