Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

er det rigtigt???

13. marts 2010 af sissasine (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En fly virksomhed har en omsætning/indtjening på 53.195 mdkr. i år 2007

de samlede omkostninger udgør 53.964 mdkr hvoraf de fasteomkostninger = 65% og de variable = 35%

De Faste omk. = 53.964/100×65= 35.076,6 mdkr. , de variable omk. = 53.964/100×35= 18.887.4.mdkr.

Af omsætningen/indtjeningen udgør de variable omkostninger i % = 18.887,4/53.195 = 35,505 = ca 35%

i år 2007 er der en indkomst på 4mdkr. for salg af bygninger det betyder : 

omsætning7indtjening = 53195÷  samledeomk. 53964= - 769 +indkomst 4 mdkr. =  årsresultat= -765.

opgaven lyder så på at der i årsresultat 2008 skal stå præcis nul= 0. hvad skal så omsætning/indtjeningen være???

og der er yderligere den oplysning at der ikke er en indtægt  fra salg af bygninger på 4 mdkr.som i 2007.

Dette betyder så at hvis indtjening og udgifter var som i 2007 ville årsresultat være ændret til

 -769 pga manglende indtægt på 4 mdkr.

indtjening i 2008 skal for at årsresultatet bliver 0 være= indtjening som i 2007=  53195mdkr. + 769mdkr.+35% af af den øgede indtjening( stigningen i de variable omkostninger).=  53195mdkr. + 769+ 769/100×35= 269mdkr.

omsætning/indtjening i 2008  ialt = 53195+769+269 = 54233mdkr.

de samlede omkostninger i 2008 = 53964 + øgede variable udg. 269 = 54233

omsætning/indtjening 54.233 ÷ samlede omk. 54.233 = årsresultat 2008 = 0

 ER DET RIGTIGT SOM JEG HAR GJORT


Skriv et svar til: er det rigtigt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.