Fysik

Udledning omkring vekselspænding

13. marts 2010 af AnneJensen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ! =)

Jeg sidder og kæmper med mit fysikprojekt. I mine papirer står en formel og en udledning af denne formel. Problemet er, at når jeg taster integralet (en del af udledningen) ind i mathcad, så får jeg ikke samme resultat, som står på papirerne.

Er der nogen, som har et bud på, hvor den er gal? Jeg har kigget grundigt efter, så jeg håber ikke, at det er mig, der har tastet forkert. Udledningerne er vedhæftet i et word-dokument.

Go' weekend,

Anne Jensen

Vedhæftet fil: Udledning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2010 af peter lind

U0 = [-Um*cos(2π*t/T)/π]0T/2 = -Um*cos(2π(T/2)/T)/π+ Um*cos(0)/π = -Um*cos(π)/π + Um/π = Um/π + Um/π

så dit papir har ret. Du må have lavet en eller anden banal fejl da du tastede det ind i mathcad. Det kan nogle gange være meget svært at opdage sådan nogle banale fejl. Man er simpelthen kommet ind i en gal tankegang, som det er svært at komme ud af. Sov evt. på det og prøv igen i morgen. 


Svar #2
13. marts 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

Jeg kan godt følge din udledning, så du har nok ret, det må være en fejl i indtastningen.

Tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Udledning omkring vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.