Matematik

Differentialligning uden hjælpemidler

14. marts 2010 af Katesb (Slettet)

Hej.

Jeg har et problem med at se, hvordan jeg skal løse denne opgave.

Undersøg, om funktionen f(x)= x^3 + x^2 + x er en løsning til differentialligningen dy/dx - 3y = - 3x^3 - x - 1

På forhånd tak. :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af mathon

3y = 3x3 + 3x2 + 3x

y ' = dy/dx = 3x2 + 2x + 1

dy/dx - 3x = 3x2 + 2x + 1 - (3x3 + 3x2 + 3x) = 3x2 + 2x + 1 - 3x3 - 3x2 - 3x = -3x3 - x + 1


Svar #2
14. marts 2010 af Katesb (Slettet)

kan du sætte lidt ord på.

jeg forstår ikke hvor du får den første sætning fra ? :)


Skriv et svar til: Differentialligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.