Kemi

Bestemmelse af HCl-opløsning

16. marts 2010 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen.

Jeg har problemer med denne opgave. Er der en der kan hjælpe?

Opgaven lyder på: Der ønskes en bestemmelse af koncentrationen af en HCl-opløsning. HCl-opløsningens volumen er på 10 mL og der titreres med 0,1 M NaOH

Ved ækvivalenspunktet er der anvendt 13,5 mL NaOH.

Hvad er koncentrationen af HCl-opløsningen?

På forhånd tak 

Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Eftersom:

CHCl · VHCl = CNaOH · VNaOH

- Kan du skrive, at:

CHCl = (CNaOH · VNaOH)/VHCl

Indsættes værdierne, fås:

CHCl = (0,1 M · 13,5 ml)/10 ml = 0,135 M


Skriv et svar til: Bestemmelse af HCl-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.