Matematik

Hjælp med noget annuitetsregning! plx

17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

Har et spørgsmål angående denne opgave, håber i kan hjælpe ..

Leo låner 20.000 kr. i banken den 1/1-2006 og skal betale 6 % p.a. i rente med halvårlig rentetilskrivning. Leo ønsker at tilbagebetale lånet med x lige store halvårlige ydelser. Første gang den 1/7-2006.

lad f(x) angive ydelsen som funktion af antallet af ydelser x

a) bestem en forskrift for funktionen f

Leo tilbagebetaler lånet med 24 lige store halvårlige ydelser

b) bestem den halvårlige ydelse


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

       G = y/r·(1-(1+r)-n)

        y = G·r/(1-(1+r)-n)

        f(x) = 20000·0,03/(1-1,03-x)

        f(x) = 600/(1-1,03-x)

--------------------------

        f(24) = 600/(1-1,03-24)


Svar #2
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

tak !


Skriv et svar til: Hjælp med noget annuitetsregning! plx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.