Matematik

differentialregning - mangler formel - hjælp

18. marts 2010 af ping317 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj i kære studieportal brugere

Jeg sidder med nogle diffreantial opgaver og kan ikke huske en formel jeg skal bruge.

altså: Jeg har en formlen for en 2 grads ligning, og 1 punkt på den

Jeg kan sagtens diffrentiere det, men kan ikke huske den formel, jeg skal bruge til at finde formlen for tangenten (selvfølgelig er den 1 første grads ligning)

Håber der er nogen der kan hjælpe, gerne med et eksempel trin for trin xD


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af peter lind

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
18. marts 2010 af ping317 (Slettet)

uhh tak, kunne du prøve at komme med et eksempel hvor den er brugt ? trin for trin


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2010 af peter lind

y = sin(x) y'= cos(x) tangent i (π/4, sin( π/4), tangentligning y= cos(π/4)(x-π/4)+ sin(π/4)


Svar #4
18. marts 2010 af ping317 (Slettet)

Øhhm 1: ville nu bare ha et normalt eksempel ;) but well...

2: hvorfor bruger du 4


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2010 af peter lind

Det er skam et normalt eksempel. Med 4 går jeg ud fra at du mener π/4. Jeg kunne da også have erstattet det med π/3 eller noget helt tredje.


Skriv et svar til: differentialregning - mangler formel - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.