Fysik

Hjælp til opgave om hastighed?

19. marts 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen godhjertede hjælpe mig med denne opgave please.

En hund løber efter en hare. Hundens hastighed er 12 m/s, og harens hastighed er 5,0 m/s. På et vist tidspunkt har haren et forspring på 25m.


a) Tegn hundens og harens bevægelse i samme (t, s) diagram.
b) Beregn hvor lang tid der går, før hunden har indhentet haren.

Med venlig hilsen ludvig
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af mathon

b)
            t = (25 m)((12-5)m/s)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2010 af Svane- (Slettet)

hej med dig så vild jeg lige kan se så er funktionerne som følgende

hunden:  S(t)=12t

haren:    S(t)=5t+25

og for at finde ud af hvornår hunden indhenter haren skal du bare sætte de to ligninger lig indanden

12t = 5t + 25

t= 25/7 = 3.571


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

mathon fik ikke helt indsat divisionstegnet i formlen; der skal divideres med den relative hastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2010 af mathon

som derfor korrigeres
til

                                  t = (25 m) / ((12-5)m/s)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.