Fysik

HASTER VIRKELIG!

19. marts 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

Vurdering af atmosfærens samlede masse. Trykket ved jordoverfladen kan beregnes som den samlede tyngekraft på atmosfæren divideret med jordoverfladens areal. ud fra lufttrykket og jordoverfladens samlede areal kan vi derfor beregne atmosfærens masse.

a. beregn jordoverfladens samlede areal. anvend formlen A = 4 * (pi) * r2, hvor A er arealet og r er jordens gennemsnitsradius, Benyt at r = 6380 km.

b. anvend lufttrykket 1 atm til at finde den samlede kraft af atmosfæren på jordoverfladen.

c. antag at den samlede kraft på jordoverfladen er lig med tyngdekraften på atmosfæren. Find atmosfærens samlede masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af henuG (Slettet)

a) A=4*(pi)*(6380)^2 =?


Svar #2
19. marts 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

havde egentlig let nok ved a. :) me skrev den ind hvis det nu havde en betydning for b og c som jeg ikke kan få løst! ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af mathon

b)  
    fra a) haves A

 

              p = 1 atm = 1,01325·105 N/m2 = 1,01325·1011 N/km2

              den samlede kraft = p·A


Svar #4
19. marts 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

tak, og c.


Brugbart svar (3)

Svar #5
20. marts 2010 af mathon

 antagelse
                 Ftyngde = m·g = F = (1,01325·1011 N/km2)·(4π·(6380 km)2)

                               m = (1,01325·1011 N/km2)·(4π·(6380 km)2)/(9,82 m/s2)


Skriv et svar til: HASTER VIRKELIG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.