Matematik

funktioner. hælp! :(

24. marts 2010 af LoulouA (Slettet)

Hej . Jeg er HF studerende, og har fået disse opgaver at regne på, men jeg forstår ikk rigtig hvordan jeg skal løse dem.. Nogen der kan hjælpe?

Opgaverne lyder:

Funktionen f er givet ved f (x) = (x-1)*(x2-4x+6)
Vis at f kun har ét nulpunkt.

Et 2.gradspolynomium er bestemt ved f(x) = ax2+bx+c
Det oplyses af f har nulpunkterne/rødderne -2, 4 og at f(1) = 4,5
Bestem tallene a, b og c
 

tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Isomorphician

Den første:

Brug nul-reglen.

Den anden:

Udnyt at et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Skriv et svar til: funktioner. hælp! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.