Matematik

en løsning til ligningen

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Hej, jeg kan ikke forstå hvad det er man skal i denne opgave. Er det at man skal finde et tal som ikke må være 0, som er en løsning. men vi har jo heller ikke x-værdierne??

For hvilke tal k ≠ 0 har ligningen

k*x2+kx-1=0

netop én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af mathon

for         d = k2 - 4k·(-1) = 0

                   k2 + 4k = 0

                   k·(k+4) og k≠0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

Du skal her tænke på at du har en anden gradsligning, altså en parabel. Og når du kun skal have en løsning, skal parablen kun skærer x-aksen 1 sted. Dette sker ved at parablens grene vender nedad eller opad, og kun lige top punktet eller minimum rører x-alsen.

Giver det et hint?

Parablens toppunkt er givet ved { -b/(2a),-D/(4a) }


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal opstille diskriminanten d for 2-gradsligningen. Diskriminanten afhænger af k . Hvis diskriminanten er > 0, har 2.-gradsligningen to forskellige løsninger. Hvis d = 0, har ligningen netop een løsning. Så i opgaven skal man opskrive diskriminanten d og løse ligningen

d = 0,

hvilket resulterer i en ligning i k.


Svar #4
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

skal jeg så finde toppunktet først?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

nej, brug direkte diskriminanten :) men bare du forstår at du finder tilfældet hvor du kan har 1 skæring, toppunkt


Svar #6
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

#3 Jamen når jeg har fundet d, hvordan løser jeg så ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

 Brug nulreglen, som vist i #1


Svar #8
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Når ok, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2010 af mathon

#1
lille korrektion

         k·(k+4) = 0 og k≠0


Skriv et svar til: en løsning til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.