Matematik

hvordan finder man de falske

25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

Find den falske sæk !

jeg har haft op og nedtur i den her gåde men kan bare ikke regne den ud. den virker umulig. men der er sikkert en måde. hvis der en der kan regne den ud vil jeg være meget taknemmelig. tak på forhånd.


Du har nu chancen for at vinde en sæk med ægte guldmønter ! Hvis du kan finde
sækken med falske mønter, får du en sæk med ægte guldmønter ! Foran dig står 4
sække med guldmønter.
3 af sækkene er fyldt med ægte mønter, men en sæk er fyldt med uægte mønter. En
ægte mønt vejer 50g og en uægte mønt vejer 30g. Det eneste du må gøre for at finde
ud af hvilken sæk der indeholder de uægte mønter, er at foretage en enkelt vejning på
vægten:
Vægten er en gammeldags 25-øre’s vægt. Den
virker sådan: Det du ønsker at veje, stiller du på
vægtens fod. Derefter putter du 25-øren i
vægten og viseren fortæller dig hvor meget det
vejer.
Du har kun en 25-øre og må altså kun foretage
en vejning. Du må dog helt selv bestemme hvad
du kommer på vægten. Du kan f.eks. vælge at
veje en enkelt sæk, eller alle sækkene på en
gang, eller måske kun nogle mønter du har taget
ud af sækkene.
Hvordan vil du finde ud af hvilken sæk der er
fyldt med de falske mønter ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi skal foretage en slags binær kodning. Du tager:

1 mønt fra sæk nr 1,
2 mønter fra sæk nr 2,
3 mønter fra sæk nr 3, og
4 mønter fra sæk nr 4

og putter de 10 mønter på vægten

Hvis sæk nr 1 er falsk, er vægten 500g - 20g = 480g
Hvis sæk nr 2 er falsk, er vægten 500g - 2•20g = 460g
Hvis sæk nr 3 er falsk, er vægten 500g - 3•20g = 440g
Hvis sæk nr 4 er falsk, er vægten 500g - 4•20g = 420g

Dvs. med een vejning kan du afgøre, hvilken sæk indeholder de falske mønter.

Du kan jo sende lidt af gevinsten denne vej.

--------------------------------------------------------------------

Jeg havde ikke set, at du allerede havde samme opgave kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=825234

hvor opgaven var blevet løst på helt samme måde. Hvorfor starter folk den samme opgave op i flere tråde?


Svar #2
25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

så de bliver læst, som  senest oprettet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Det giver ingen mening. Du oprettede den samme opgave i to forskellige tråde inden for få minutter. Det er kun med til at skabe forvirring. Man kan jo sagtens fortsætte en diskussion i den samme tråd, indtil opgaven er uddebatteret.


Skriv et svar til: hvordan finder man de falske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.