Matematik

Monotoni forhold

26. marts 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave om monotoniforhold for en funktion. Men må indrømme det ikke lige er et emne jeg er stærk i så håber på masser af hjælp

En funktion f er givet ved   f(x) = 2x^2-4x-4


a) Bestem monotoniforhold for f

Nogen forklaringer på hvordan og det.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Start med at differentiere funktionen - hvad får du da?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2010 af dudiis (Slettet)

Først differentierer du funktionen = f'(x)=4x-4

Nulpunkterne for differentialkvotienten findes

du indsætter derefter relevante punkter, og angiver om f er voksende er aftagende

afbilled grafen

og angiv monotoniforholdene eksempelvis som dette:

x

        --------------Punkt 1--------------------------Punkt 2---------------------------------------

f'(x)        -                                      +                                               -

f(x)            aft                               voks                                      aft

Bemærk ovenstående er kun et eksempel, det er ikke tilfældet for din graf :)


Svar #3
27. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Det giver pludselig meget mere mening nu.. Takker

Men lige ang nulpunkt, når jeg tegner den f(x) får jeg 2 nulpunkter, men hvis jeg gør dette via beregning får jeg en negativ diskriminant således jeg ikke kan benytte den til at finde de nødvendige nulpunkter på parablen

Hvordan er det nu man gør det i sådan tilfælde ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2010 af mathon

               f(x) = 2x2 - 4x - 4

a = 2
b = (-4)
c = (-4)

d = (-4)2 - 4·2·(-4) = 16 + 32 = 48 = 42·3
√(d) = √(42·3) = 4√(3)

nulpunkter
                    2x2 - 4x - 4 = 0

                    x2 - 2x - 2 = 0

                    x = 1 ± √(1+2) = 1 ± √(3)

                  (1-√(3);0)  og  (1+√(3);0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2010 af mathon

da
      x2 + 2px + q = 0

      x = -p ± √(p2 - q)


Skriv et svar til: Monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.