Fysik

overskud el. underskud af elektroner

26. marts 2010 af missunknow (Slettet)

en metal kugle har ladningen + 3,5 * 10^-9 C.

a. forklar, om kuglen har et overskud eller et underskud af elektroner.

b. hvor mange elektroner er tilført eller fjernet fra metalkuglen?

c. hvor meget vejer disse elektroner? massen af en elektron er me = 0,911*10^-30 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af mathon

a.    i faste stoffer er det elektroner, som er bevægelige
       har metalkuglen et overskud eller et underskud af elektroner, når den er positivt ladet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2010 af mathon

   er en elektron
                          positivt ladet
                          negativt ladet?

   hvis en metalkugle tilføres elektroner,
   hvilken ladning får den så?

   hvis der fra en metalkugle fjernes elektroner,
   hvilken ladning får den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

hmm, denne opgave kunne jeg også godt bruge hjælp til. men jeg forstår bare ikke det du skriver :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - mathon prøver bare at få jer til at tænke lidt over, hvad der står i opgaven. Hvad betyder det, at metalkuglen har en positiv ladning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af cecilielow (Slettet)

så må den vel have et underskud af elektroner når den er positivt ladet? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2012 af cecilielow (Slettet)

kan jeg så i 

b) sige (3,5*10^-9)/1,602*10^-19

og så finde ud af hvor mange elektroner som der er fjernet?

 

c) kan jeg så tage svaret fra b og gange med 0,911*10^-30 g?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2012 af mathon

b)
                          N = (3,5
·10-9 C) / (1,602·10-19 C) = 2,18·1010

c)
                          m = N·me = 2,18·1010· (9,11·10-31 kg) = 2,0·10-20 kg


Skriv et svar til: overskud el. underskud af elektroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.