Kemi

pH beregninger

28. marts 2010 af Zypemre (Slettet)

jeg er helt blank angående disse pH opgaver,og har brug for skub for at finde hvilken formel jeg skal bruge.

beregning af ph

1) en opløsning fremstillet af 35,00 mL 25,0 w/w % HCl fortyndet til
3000 mL.

2 ) 0,1555 g Ca(OH)2 og 0,0954 g Ba(OH)2 opløst i 1,50 L dem. Vand

3) Beregn pH i en blanding af 15 mL 0,123 M HCl og 15 mL 0,0060 M Ca(OH)2-opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af mathon

1)
         25,0 w/w % HCl har densiteten d = 1,12613 g/mL = 1126,13 g/L

         [H3O+] = c = 0,25·d/M = 0,25·(1126,13 g/L)/(36,465 g/mol)


Skriv et svar til: pH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.