Kemi

Hvilken en af dem er lightergas??

29. marts 2010 af hij (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lavet et forsøg med lightergas og molare massen den er 17, 9 g/mol men så skal jeg så finde ud af hvilken en af de her stoffer der er lightergas:
CH4  C2H6  C3H8  C4H10  C5H12

Hvordan finder jeg ud af hvilken en af de stoffer der er lightergas ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Der er da noget galt ... der er da ikke nogen af stofferne ovenfor, som har en molarmasse på 17,9 g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Hvis jeg da forstår dig rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2010 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Lightergas er Butan og det er C4H10, men molarmassen for butan er ikke 17.9 g/mol


Svar #4
29. marts 2010 af hij (Slettet)

kan det så godt passe at det er 57,35?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Det lyder lidt mere rigtigt, ja. Betragt eventuelt:

MolarmasseCarbon= 12,011 g/mol

Molarmassehydrogen = 1,0079 g/mol

C4H10 = (4 · MolarmasseCarbon) + (10 · Molarmassehydrogen) = 48,044 g/mol + 10,079 g/mol = 58,123 g/mol


Svar #6
01. april 2010 af hij (Slettet)

#3 tak men hvordan finde du af at det er butan ved hjælp af deres molarmasser? Jeg kan ikke rigtig bare skrive at det er butan, altså hvordan fandt du frem til at det var butan? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jamen, hvis molarmassen er 57,35 g/mol, så har du jo det at gå efter. Du ved, at:

MolarmasseCarbon = 12,011 g/mol

MolarmasseBrint = 1,0079 g/mol

Ud fra dette kan du nu afgøre, hvor mange C- og H-atomer, du har råd til.


Skriv et svar til: Hvilken en af dem er lightergas??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.