Fysik
Hjælp! Energi og varme!
23. februar 2005 af
weboxdk (Slettet)
Tekniske data
Vandindhold: 1,5 liter
Spænding: 230 V
Effekt: 2200 W
Opvarmningstid: ca. 4 min
Behandlingstid: ca. 20 min
Fra starten var ukrudtsdamperen fyldt med vand med temperaturen 15 °C.
I løbet af de 24 minutter opvarmes alt vandet til kogepunktet og en stor del af
vandet fordamper.
b) Vurdér, hvor meget vand der fordamper.
Vandindhold: 1,5 liter
Spænding: 230 V
Effekt: 2200 W
Opvarmningstid: ca. 4 min
Behandlingstid: ca. 20 min
Fra starten var ukrudtsdamperen fyldt med vand med temperaturen 15 °C.
I løbet af de 24 minutter opvarmes alt vandet til kogepunktet og en stor del af
vandet fordamper.
b) Vurdér, hvor meget vand der fordamper.
Svar #1
23. februar 2005 af C.N (Slettet)
hej...
Ud fra oplysningerne må der gå 4 min. inden vandet koger.
så vil ligningen se således ud:
Qel-Qfordampning=0 => Qel=Qfordampning
Pel*tiden(i sek)=Mdamp*Lf
Mdamp= mængden af damp
Lf= fordampningsvarme ved kogepunkt
for vand =2260'10^3
Ud fra oplysningerne må der gå 4 min. inden vandet koger.
så vil ligningen se således ud:
Qel-Qfordampning=0 => Qel=Qfordampning
Pel*tiden(i sek)=Mdamp*Lf
Mdamp= mængden af damp
Lf= fordampningsvarme ved kogepunkt
for vand =2260'10^3
Svar #3
23. februar 2005 af weboxdk (Slettet)
og hvordan kan det være at man slet ikke skal bruge temperaturen til noget??
Svar #4
23. februar 2005 af C.N (Slettet)
ja det passer nok meget godt, jeg fik den til 1,168 kg...
Grunden til at du ikke bruger temp. til noget er fordi at du ved at den er 100 grader varm, ellers kan vand jo ikke fordampe.
Men du kan regne ud hvor lang tid det tager inden vandet koger ud fra de 15 grader.
Qel=Qv
Pel*tiden=Mvand*c_vand(t2-t1)
tiden=(Mvand*c_vand(t2-t1))/Pel
Hvis du gør det får du tiden til at være 4 min...
Grunden til at du ikke bruger temp. til noget er fordi at du ved at den er 100 grader varm, ellers kan vand jo ikke fordampe.
Men du kan regne ud hvor lang tid det tager inden vandet koger ud fra de 15 grader.
Qel=Qv
Pel*tiden=Mvand*c_vand(t2-t1)
tiden=(Mvand*c_vand(t2-t1))/Pel
Hvis du gør det får du tiden til at være 4 min...
Skriv et svar til: Hjælp! Energi og varme!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
