Matematik

Udtryk for dy/dx

01. april 2010 af Danner39 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en ligning: y^3+x^3=1

Hvordan er det man udleder et udtryk for dy/dx. Kunne i det mindste bruge et hint.


Svar #1
01. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Er det i øvrigt muligt, at isolere y og derefter differentiere kubikroden af 1-x^3?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2010 af papas (Slettet)

3 y2 y ' +3 x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2010 af mathon

hvoraf
               dy/dx = -(x2/y2

  ...............

               y = (1-x3)1/3

               dy/dx = (1/3)·(1-x3)-2/3·(-3x2) = -x2/(1-x3)2/3 = -x2/((1-x3)1/3)2 = -x2/y2


Skriv et svar til: Udtryk for dy/dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.