Matematik

En rektangulær grund

01. april 2010 af CM1992 (Slettet)

En rektangulær grund er 20 m længere, end den er bred.

For at anlægge en vej skal der skæres 3 m af længden, og for at kompensere for dette giver kommunen grundejeren ekstra 2 m jord i bredden af grunden, hvorved grundarealet bliver 4 m2 større, end det var før.

a) Bestem de oprindelige mål på grunden før ændringen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Isomorphician

Opstil to ligninger med to ubekendte:

Kald bredden for x, og arealet for A.

(i): A = x(x+20)

(ii): A + 4 = (x + 2)(x + 17)

Indsæt værdien for A fra (i) i (ii) og reducer.


Svar #2
01. april 2010 af CM1992 (Slettet)

Er det sådan her?

Fra i i ii:

x(x+20)+4 = (x+2)(x+17)
x^2+20x+4 = x^2+19x+34
x = 30

Anvendes i i:
A = 30*(30+20) = 1500


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2010 af Isomorphician

Ja.

Dvs. bredden er oprindeligt 30 m og længden er oprindeligt 50 m.


Skriv et svar til: En rektangulær grund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.