Matematik

brug for lidt hjælp, Mat?

02. april 2010 af Daniall (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg ved ikke hvordan det her skal løses: ''Reducer følgende udtryk: 1-6/7*2/3+1/2:5''

Du skal ikke give mig facit, men beskrive hvordan man skal gøre (hvad er reglen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

Mener du:

1 - (6/7) · (2/3) + ((1/2)/5) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2010 af MN-P (Slettet)

Brøk gange brøk => tæller gange tæller og nævner gange nævner

Brøk delt med elt tal => gang med tallet i brøkens nævner

Skaf fællesnævner ved at forlænge brøkerne

lav den hele om til brøk med samme nævner

træk tællerne sammen

forkort evt brøken

Og så skal vi lige have bekræftiget at vi har forstået opgaven rigtigt   se #1


Svar #3
02. april 2010 af Daniall (Slettet)

#1...ja det tror....


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

Tror? Hehe.


Svar #5
02. april 2010 af Daniall (Slettet)

er det her rigtigt:

''1 - (6/7) · (2/3) + ((1/2)/5)'' → 1 - (6*2 og 7*3) : 5= 1 - (12/21) : 5 (og så 5 ganges med nævner 21)  → (1/1) - (12/105)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Hvor forsvandt ((1/2)/5) hen? Du har

1 - (6/7) · (2/3) + ((1/2)/5) = 1 - 12/21 + 1/10 = (210 - 120 +21)/210 = 111/210 = 37/70


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

#5 Ja, jeg blev også lidt forvirret her.

Men ja, start med at gange de 6/7 med 2/3:

6/7 · 2/3 = 12/21

Du har nu:

1 - 12/21 + ((1/2)/5) = 1 - 12/21 + 1/10

Find fællesnævner:

210/210 - 120/210 + 21/210 = 111/210 = 37/70


Svar #8
02. april 2010 af Daniall (Slettet)

Okey, nu har forstået det.... takker rigtig meget for jeres tid og hjælp. Mange tak :)


Svar #9
02. april 2010 af Daniall (Slettet)

kan I ikke lave en lignende udtryk/brøk som jeg så kan løse for at se om jeg har lært det ordentligt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jo da, udregn følgende:

1 - (3/2) · (3/4) + (2/3)


Skriv et svar til: brug for lidt hjælp, Mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.