Matematik

reducer udtryk

02. april 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)


uden hjælpemidler:
reducér udtrykket :  xy + x2 / xy

kan nogen forklare mig hvordan jeg skal reducere dette udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

(xy+x2)/xy =

(x(y+x))/xy =

(y+x)/y =

(x/y) + 1


Svar #2
02. april 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)

kan du forklare med ord hvad du har gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja, da:

(1) (xy+x2)/xy =

(2) (x(y+x))/xy =

(3) (y+x)/y =

(4) (x/y) + 1
 

1. Det oprindelige udtryk

2. Da x indgår i begge led, sættes x uden for en parantes.

3. x'et i tælleren går ud med x'et i nævneren.

4. y divideres op i begge led; y/y=1, x/y = x/y (sjovt nok, hehe).


Svar #4
02. april 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)

giver udtrykket ik (y+x) / y ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

Se 4 i #3.


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.