Matematik

Beregne lokalt minimumssted

03. april 2010 af rasmus-b (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave, men har lidt problemer nogle som kan hjælpe ?

Funktionen f(x) er givet ved:
f(x) = 2 +0,5x - 2√x
a) Bestem Dm(f)
b) Funktionen f(x) har et lokalt minimumssted. Beregn dette punkt, og afgør om det også er et globalt minimumssted.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2010 af Cholewa4 (Slettet)

du skal starte med af differentiere funktionen altså f ' (x).

Det lokale minimum finder du ved at løse ligninge f '(x) = 0.

Eks f(x) = 0.2x^2-x+3 differentieret bliver til 0,4x-1 --> x = 1/0,4 = 2,5

det var første koordinaten xt

andenkoordinaten finder du ved at indsætte det fundne x i f(x) --> yt = 0,2*2,5^2-2,5+3 = 1,75

Toppunktet / minimum er altså T(xt,yt) = T(2,5, 1,75)

Og nu bare med dine egne tal...

Ps. har det selv på B niveau, er du sikker på at det hører til A?


Svar #3
03. april 2010 af rasmus-b (Slettet)

ellers tak for hjælpen havde også fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Beregne lokalt minimumssted

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.