Matematik

Parabel ligning skal have en løsning

04. april 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :) 

Bestem tallet a, således at ligningen 

x^2 - (a+3) * x + 3a = 0 

har en løsning  ;) 

Håber der er nogle som kan hjælpe 

Vedhæftet fil: 2. gradspolynomier.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jeg kan se, at du ikke er så glad for andengradsligninger?

Nå, men hvad ved vi om en andengradsligning, såfremt den kun har én løsning?


Svar #2
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Det er ikke lige min kop te :( 

Du kan prøve at se på den vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, det kan jeg se. Det var nu et spørgsmål til dig, jeg kender godt svaret, hehe.


Svar #4
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

Kan man bruge diskriminant formlen til at udregne den ;) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Lige præcis. Hvad ved du nemlig om diskriminanten, når en andengradsligning har netop én løsning?


Svar #6
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Så er x = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#6 Nej, prøv igen.


Svar #8
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

 d = 0  

nemlig x= - b/2a


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja, nemlig.


Svar #10
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Hvordan skal jeg så finde frem til det ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Find et udtryk for diskriminanten, sæt udtrykket lig 0 og isolér a.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. april 2010 af conclave (Slettet)

d = b^2 - 4ac

(0 - b^2)/-4c=a


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#12 Bemærk:

0 = b2 - 4ac ⇔

-b2 = -4ac ⇔

-b2/-4c = a ⇔

b2/4c = a c≠0


Skriv et svar til: Parabel ligning skal have en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.