Matematik

cos, sin osv...

24. februar 2005 af BuGi (Slettet)
Har en opgave...

Ska finde B og C
og de oplysninger jeg har er:

a= 4,42 (ved udregning)
b= 4,20
c= 6,10
A= 12,2 grader

Hjælpe?

Svar #1
24. februar 2005 af BuGi (Slettet)

HjææælP

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2005 af C.N (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan du er kommet frem til at a=4,42?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2005 af frodo (Slettet)

brug cosinusrelationerne, når du har alle sider til at finde de resterende vinkler

Svar #4
24. februar 2005 af BuGi (Slettet)

Jamen.. Altså til #2 der er brugt pythagoras!

Og til #3..??

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2005 af C.N (Slettet)

Du kan jo ikke vide om trekanten er retvinklet!

Derfor skal du bruge cosinusrelationer som frodo siger.

a^2=b^2+b^2-2*b*c*cosA

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2005 af C.N (Slettet)

hov fejl beklager

a^2=b^2+c^2-2*b*c*cosA

Svar #7
24. februar 2005 af BuGi (Slettet)

og hvad er resultatet af det? B-C??

Svar #8
24. februar 2005 af BuGi (Slettet)

vil meget gerne have hvis en gidre skrive hele stykket op, ville hjælpe en del for det ikk min egen opg men en jeg ska hjælpe videre med..:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2005 af frodo (Slettet)

find den sidste side v.h.a. #16!

Gå derefter videre, idet du nu kender alle sider, til at anvende cosinusrelationen til at finde de resterende vinkler! Du har vel lært om cosinusrelationerne?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2005 af C.N (Slettet)

Så finder du jo siden a^2 den tager du så kvadratroden af og så har du længden af a.

Så har du alle tre sider og kan beregne de resterende vinkler, ved at flytte om på formlen eller ved hjælp af sin-relationen.

a/sinA = b/sinB = c/sinC

Svar #11
24. februar 2005 af BuGi (Slettet)

Har skam lært dem ja, behøves ikk være flabet, Men det bare det at jeg ikk forstår det helt! Men spør om hjælp andre steder, for forstår jer ikk! men tak..

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#9: Hmm...#16 har vist ikke haft en chance til at ytre sig endnu ;-)

#11: Vi bruger cosinusrelationen anvist i #6. Det giver;

a^2 = 4.20^2 + 6.10^2 - 2*4.20*6.10*cos(12.2deg) = 4.767....

hvoraf a = 2.183.... ~ 2.18.

Man kan dernæst nøjes med at beregne én af de resterende vinkler med en sinus- eller cosinusrelation, pga. vinkelsummen i en plan trekant.

Skriv et svar til: cos, sin osv...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.