Kemi

pH for HCL med konc 10^-9 = 9? men så er den jo basisk?

05. april 2010 af Nescafe (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens, jeg håber der er en der ude som er klogere end mig:)

hvis jeg har en HCL der har konc 10^-9 bliver pH = 9. men HCL er jo en stærk syre. hvordan kan den gå hen og blive basisk?

spørgsmålet lyder på om det giver menig og hvorfor? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

    teksten er komplet urealistisk

    i en vandig opløsning af HCl
    er
            [H3O+] > 10-7


Svar #2
05. april 2010 af Nescafe (Slettet)

 ja men hvordan forklarer jeg dette med ord? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Det er da en mærkelig opgave? Totalt ulogisk. Du kan sige at det ikke giver mening, fordi HCl er en syre, og ved pH = 9 så er der tale om en base. Har du virkelig fået den af en lærer? Det er lidt det samme som at sige at man skal forklare hvorfor 2 + 1 ikke er lig 4.


Svar #4
05. april 2010 af Nescafe (Slettet)

 ja totalt! det er noget mega rod. indtil vidre har jeg svaret:

Da HCL er en stærksyre giver det ikke mening, da den jo ikke kan gå hen og blive basisk. Men den er her fortyndet så meget, og da vand kan fungere som en base må det have neutraliseret syren. Dette mener jeg heller ikke giver nogen mening, da vands pH er neutralt, ville den ikke kunne blive mere basisk end 7. </o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2010 af mathon

det kunne jo være lærerens
tjek på
om pH-begrebet/syreteori er forstået eller ikke eksisterende


Svar #6
06. april 2010 af Nescafe (Slettet)

 ja det er også mit bedste bud, elle måske noget med at skulle forklare vands autoprolyse. ?


Skriv et svar til: pH for HCL med konc 10^-9 = 9? men så er den jo basisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.