Matematik

De sidste spørgsmål jeg har det svært med

06. april 2010 af l24 (Slettet)

1

.undersøg om funktionen har nulpunkter og tegn dens graf i kordinatsystemet ved hjælp af beregnet toppunkt og eventuelt nulpunkter

2x  i anden+3x-1

2

Line, Nanna og luise har tilsammen tjent 20560 kr i sommerferien. Nanna har tjent 3 gange mere end line, men halvt så meget som Luise Hvor meget har hver især af pigerne tjent

konstuer en ligning og løs den

Jeg har virkelig brug for hjælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af nielsenHTX

hvis vi tager udgangs punkt i Line og siger hun har tjent x så har nanna tjent 3x og luise 6x

ligningen bliver

20560=x+3x+6x

 håber det kunne hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kald beløbene Li, Na og Lu, så er Li + Na = 20560, Na = 3*Li, Na = ½LU, tre ligninger med tre ubekendte, tallene er

5140, 15420 og 30840, find selv ud af, hvem der er hvem


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligningen x2 + 3x -1 = 0 . Find parabelens toppunkt (2x+3 = 0).

2. Lad L, N, og U være de beløb, som Line, Nanna og lUise har tjent. Da er

L + N + U = 20560

N = 3L eller L = N/3

N = U/2  eller U = 2N

Indsæt i den første ligning:

N/3 + N + 2N = 20560

10N/3 = 20560

N = 3•20560/10 = 6168

L = N/3 = 2056

U = 2N = 12336


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg glemte sgu da Louise i den første, overså hende


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, jeg syntes også, at det var godt gået, at den ene tjente mere end de tre tilsammen.


Skriv et svar til: De sidste spørgsmål jeg har det svært med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.