Matematik

Problemer med at finde halveringskonstant

06. april 2010 af Danovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej you all.

Har fået oplyst en aftagende funktion, der er givet ved f(t)=100*e^-0,2t.

Jeg skal nu bestemme halveringskonstanten.

Nogle idéer om, hvad jeg kunne gøre med denne opgave?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2010 af mathon

                   T½ = ln(2)/0,2

...............

          f(T½) = 50 = 100·e-0,2·T½

                     (1/2) = e-0,2·T½

                     ln(1/2) = -0,2·T½
                     -ln(2) = -0,2·T½
                     
                      T½ = ln(2)/0,2
 


Svar #2
06. april 2010 af Danovich (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Problemer med at finde halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.