Matematik

Ekspotiental funktion

07. april 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udvikling i antallet af indbyggere i Afrikas største by Lagos kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen,

y=10.5*1.044^x

y er antallet af indbyggere(målt i mio)

x er antal år efter 1995

a) Bestem antallet af indbyggere i Lagos i 2009 i følge modellen. Bestem fordoblingstiden for antallet af indbyggere i Lagos.

Okay den første del, skal man vel sige y=10.5*1.044^14, hvilket bliver 19.189 og derfor må man i følge modellen formode at der i år 2009 er over 19 mio mennesker.

Mht fordoblingstiden så gange man vel de 19 med 2 = 38

38.378 = 10.5*1.044^x

38.378=10.542^x

x= 3.6(år) som så skal ligges til 2009...

Er det korrekt, det jeg har lavet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

         T2 = ln(2)/ln(a)

         T2 = ln(2)/ln(1.044) = 16,1 år


Svar #2
07. april 2010 af Djemba (Slettet)

Som er 16. 09.

Tak, er med.

Beren lyder:

Hvad fortæller tallene 10.5 0g 1.044 om antallet af indbyggere i Lagos.

10.5 fortæller vel at i 1995 var der 10.5 mio indbyggere i Lagos(begyndelsesværdien) mens 1.044 er den procentvise stigning, hvorfor landets indbyggertal vokser med = 1.044 - 1*100 = Med 4.4 % om året, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af shahjii (Slettet)

jo netop


Skriv et svar til: Ekspotiental funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.