Fysik

Finde stofmængde i luft ved 20*C

09. april 2010 af banshee (Slettet)

God eftermiddag :)

Jeg er ikke den bedste til fysik(og kemi) og er desværre kommet bagud. Jeg har fået stillet opgaven:

Med moderne pumpeteknologi kan man opnå gastryk ned til omkring 10 i -15 bar.

Find antallet a molekyler i 1 L luft  ve dette lave tryk når temperaturen er 20 grader celsius

Jeg har rodet lidt med dette ..

M = m/n --> n = M*m
jeg ved at Molarmassen (M) er 18 g/mol ..

p = m/V -> m = p* V..

V skal måles i liter (1 liter så) eller mililiter? :S

p er 1/g pr mililiter så det er jo 1000 g pr L vand. men ved ikke hvad det skal måles i og sådan, men massse m er vel 1000g?

M = m/n --> n = M*m

så 18*1000 = 18000 mol??

Mener det er ret så forkert :s

men tror måske jeg skal bruge den idealgasligning, som jeg desværre heller ikke har styr på.

Håber i kan hjælpe, og tak på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2010 af peter lind

Du skal bruge ideal gas ligning. P*V = n*R*T. Du kender P, V R og T, så du kan bruge dette til at finde n antal mol i gassen. Du skal desuden bruge Avogadros tal, der  fortæller hvor mange molekyler, der er i en mol


Svar #2
09. april 2010 af banshee (Slettet)

Tak for hjælpen :) Det hjalp ;)

 Skulle have fået det rigtige resultat nu.

2.471*10^-17 molekyler 


Skriv et svar til: Finde stofmængde i luft ved 20*C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.