Fysik

mekanisk energi

10. april 2010 af Sarahihi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens  .

Er virkelig blank når det gælder fysik så håber I kan hjælpe mig med denne :

16 vogne, der var parkeret på en jernbanestation i Oslo, begyndte pludselig at rulle nedad mod havnen fordi bremserne svigtede. På vej mod havnen voksede hastigheden, så den til sidst var 120km/h lige før den ramte nogle trailere og bygninger og kørte i vandet. Hver jernbanevogn vejede 20T.
a) Beregn vognenes slutfart i m/s
b) Beregn vognenes kinetiske energi på stationen og i havnen før sammenstødet
c) Vurder hvor højt stationen ligger over havnen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af papas (Slettet)

120 km/h = 120*1000 m / (60*60 sek) = 33,3 m/s

E havn = 0,5*m*v2 = 0,5 * 16*20*1000*(33,3)2 J = 1,8 * 10 8 J

mgh=0,5*m*v2     h=v2/2/g = 33.32/2/9.82 m= 56,5 m


Skriv et svar til: mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.