Matematik

Rumfanget V af en pyramide med kvadratisk bund

11. april 2010 af Snallesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et telt skal have form som en pyramide bestående af en kvadratisk bund og fire sideflader. Sidefladerne er kongruente, ligebenede trekanter. Teltet skal rumme 6 m^3. Teltes overflade er arealet af de fire trekanter og den kvadratiske bund.
 

HJÆLP. jeg er lidt lost

Jeg har beregnet teltets højde til at være 2 og arealet af en af siderne kan jeg finde ved A = 1/2 * x * h ikke?

det kniver dog med de andre opg. håber der er en der kan hjælpe.

Rumfanget V af en pyramide med kvadratisk bund er givet ved formlen
V = 1/3 * h * x^2hvor h er pyramidens kvadratiske bund.
 

Bestem teltets højde h og arealet af en af sidefladerne, når siden i den kvadratiske bund er 3 m.
 

Teltets overflade O (målt i m^2) er en funktion af siden x (målt i m) i den kvadratiske bund.
 

Gør rede for, at funktionen O kan skrives som
O(x) = x^2 + kvadratrod(x^4 + 1296/x^2).
 

Benyt grafregneren til at bestemme den værdi af x, for hvilken =(x) er mindst mulig, når x E [2;6]
 

den kvadratiske bund = 3m
teltet skal rumme 6 m^2
teltets højde = 2 m
sidefladernes areal = 12,5 m


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af Kemosh (Slettet)

.


Svar #2
11. april 2010 af Snallesen (Slettet)

Der står dette med lille tekst i siden

Rumfanget V af en pyramide med kvadratisk bund er givet ved formlen V = 1/3 h * x^2, hvor h er pyramidens højde, og x er siden i pyramidens kvadratiske bund.

For ellers er der intet der mangler.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2010 af Kemosh (Slettet)

sry, my bad

Vedhæftet fil:pyramide.png

Skriv et svar til: Rumfanget V af en pyramide med kvadratisk bund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.