Matematik

Geometri

11. april 2010 af frkmikkelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekanterne ABC og A'B'C' er vinkelA=vinkelA' og vinkel B=vinkel B'. Endvidere er Linjestykket AC=2 og linjestykke A'c' =6. arealet af trekant A'B'C' er 21.

Beregn i trekant ABC længden af højden fra vinkel B


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

De 2 trekanter er ensvinklede så længder ganges op i samme forhold. Arealer skal forholdet kvadreres.


Svar #2
11. april 2010 af frkmikkelsen (Slettet)

Så arealet af den lille trekant er 21/3=7?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2010 af peter lind

Nej. alle længder er i den lille trekant er 1/3 af den store. Så er er arealet af den lille 1/9 af den store.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.