Matematik

Ekspotentiel udvikling

12. april 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Graferne for de ekspotentielle udviklinger
f(x) = 6*0.65^(x) og g(x) 1.5 * 1.75^(x)
skaerer hinanden i 1.kvadrant. Bestem koordinaterne til dette skaeringpunkt med 4 decimaler.

hvordan goer jeg det?

proeved at tegne graferne i cas og saa finde skaeringspunktet men faar det kun med 2 decimaler, og ifoelge opgave skal jeg have med fire.

hvordan kan man regne det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af Louise4 (Slettet)

Hej

På din lommeregner kan du under MODE, display digits vælge hvor mange decimaler du ønsker. Sæt den evt. på FLOAT 12.

Skæringspunktet beregnes:

Solve(f(x)=g(x),x) = 1,39973361787

Hilsen Louise


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2010 af mathon

     

                     6·0,65x = 1,5·1,75x

                     (6/1,5) = (1,75/0,65)x        man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde
                                                              eksponenten og dividere rødderne

                     4 = 2,69231x

                     ln(4) = ln(2,69231)·x

                     x = ln(4)/ln(2,69231)


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.