Matematik

Opstilling af udtryk??

13. april 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder som følger:

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året.


a) Opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i antallet af dyr i populationen, når
det oplyses, at der til at begynde med er 300 dyr i populationen.

- er lost? hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ved du, hvilken model, der er tale om? Prøv at nærlæse opgaven:

"... vokser antallet af dyr med 12% om året"

"... der til at begynde med er 300 dyr i populationen"

- Hvad fortæller det dig?


Svar #2
13. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 en linær funktion?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, det er jo tale om en procentvis stigning! Kom igen. :)


Svar #4
13. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 sådan noget ligesom rente? altså med start på 300 og så vokser med 12% pr år?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja, sådan noget rentesjov.


Svar #6
13. april 2010 af 1518854 (Slettet)

og hvordan er det man så opstiller en ligning:)? altså med rente og det


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=832660 - det er nogenlunde samme princip.


Svar #8
13. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 så jeg skal sige a*0,12+300?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej.

a = 1 + (procentdelen/100) = 1 + (12/100) = 1,12

b = 300

Indsæt i f(x) = b · ax. Det står der nu også på den side dér.


Svar #10
13. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 så f(x)= 300*1,12^x?:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2012 af Chris199 (Slettet)

Hvorfor +1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. august 2012 af na0nline (Slettet)

+1 fordi hvis det var 0,12, ville funktionen være faldende, men der står beskrevet i opgaven, at antallet af dyr i populationen er voksende, ikke sandt? Se det som at når du ganger med '+1' sker der ikke noget, værdien vil være den samme, men lægger du de 0,12 til 1 vil den stige med de yderligere 12%. 


Skriv et svar til: Opstilling af udtryk??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.