Fysik

Kinetisk energi i en stjerne (opgave afleveres i morgen)

14. april 2010 af eckt89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har fået denne opgave stillet og ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv :(

Hjælp ville virkelig blive værdsat!

Opgave 5
I et varmt plasma i det indre af en stjerne kan vi beregne partiklernes gennemsnitlige kinetiske energi ved formlen
K = (2/3)*k*T
hvor T er den absolutte temperatur og 1,38 10 J/K −23 k = × er Boltzmann konstanten. For at to protoner i en central kollision kan opnå at deres mindste afstand bliver 3,0 10 m −14 r = × må de fra starten have en vis kinetisk energi. Protoner har massen 1,7 10 kg −27 m = × .

a) Beregn den temperatur for hvilken to protoner med den gennemsnitlige kinetiske energi i en kollision kan opnå denne mindste afstand r. Hvilken fart svarer det til for de to protoner?

På forhånd tak for hjælpen,

Mvh.
Emma


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af peter lind

Summen af de kinetiske energier af protonerne skal mindst være lig med den potentielle energi af protonerne i den givne afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2010 af utdiscant (Slettet)

Jeg sidder med den samme opgave. Når jeg bruger den information kommer jeg frem til at protonerne har en hastighed vel over lysets hastighed. Min fremgangsmåde har været at opstille energibevarelsessætningen således (hvor 1 og 2 refererer til situationenerne "sammenstødet" og i "sammenstødet")

Min samlede potentielle energi bliver

og min kinetiske energi må kunne findes som

men dette giver min en hastighed


Skriv et svar til: Kinetisk energi i en stjerne (opgave afleveres i morgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.