Matematik

Gør rede for f(x,y) ud fra p(x) og q(y)

14. april 2010 af Windcape (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er ved at læse op på noget matematik, men i denne her opgave kan jeg overhovedet ikke huske hvad regnereglerne er, eller hvad det korrekt udtryk for at "samle?" funktioner er.

Opgaven er som følger:

En virksomhed sælger to varer: A og B. For vare A er prisen pr. stk. givet ved

p(x) = -x + 120 x ∈ [0 ; 120]

hvor x angiver afsætningen i stk. pr. uge. For vare B er prisen pr. stk. givet ved

q(y) = -4y + 600 , y ∈  [0 ; 150]

hvor y angiver afsætningen i stk. pr. uge.

a) Gør rede for at den samlede omsætning ved salg af varene A og B, kan beskrives ved funktionen f givet ved

f(x, y) = -x^2 + 120x - 4y^2 + 600y


Jeg mangler et nøgleord for at kunne læse om på emnet, mere end en løsning. Tak.

Vedhæftet fil: OpgaveFraLaTeX.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg tror, du har glemt at angive 2.-potenserne for x og y i definitionerne for p(x) og q(y). Men det er vel klart, at

f(x,y) = p(x) + q(y)


Svar #2
14. april 2010 af Windcape (Slettet)

 Nej, de er ikke en del af den oprindelige opgave. Det er et eksamenssæt fra 2005.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2010 af peter lind

Omsætningen er pris gange antal solgte varer så

Vare A: Omsætning p(x)*x

Vare B: Find det selv.


Svar #4
14. april 2010 af Windcape (Slettet)

 Ah ja, det giver mening. Takker.


Skriv et svar til: Gør rede for f(x,y) ud fra p(x) og q(y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.