Matematik

Korrekt ligning for planen på normalform?

17. april 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Følgende punkter er givet:

B = (3, 5 , 3.5)      C = (0 , 5, 4)      D = (0, 0, 4)

Når jeg skal bestemme en ligning for det plan, der indeholder trekant BCD, kan jeg så ikke danne to retningsvektorer således:

DC = (0 , 5, 0)     og     DB = (3, 5, -0.5)

... som vha. krydsproduktet giver normalvektoren:

n = (-2.5 , 0, 15)

Ved at anvende normalvektoren og punktet D som fikspunkt, kan jeg opskrive en ligning, som hedder:

-2.5(x-0) + 0(y-0) + 15(z-4) = 0

Er ovenstående korrekt ^^ ? Er nemlig meget i tvivl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af mathon

                      

                       n = (-2.5 , 0, -15)

                       -2.5(x-0) + 0(y-0) - 15(z-4) = 0

                        -2.5x - 15z + 60 = 0
eller
                        2.5x + 15z - 60 = 0


Svar #2
17. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Mange tak. Havde lige skrevet forkert fortegn ved z-koordinatet på normalvektoren.

Tak for det svaret :)


Skriv et svar til: Korrekt ligning for planen på normalform?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.