Matematik

Kan det passe?

18. april 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i antal elever der har valgt 9. klasse på efterskole i perioden 2000 - 2003, kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen.

y=6410*1,06x

hvor y er antal elever i 9. klasse på efterskole, og x er antal år efter 2000.

b) Hvor mange elever var der i 9.klasse på efterskole i 2004 ifølge modellen?

Kommentér modellen, når det oplyses, at antallet af elever i 2004 var 8118.

Kan det passe med at der var 8092 elever i 2004 ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Er du helt sikker på at der ikke skal stå y= 6410*1,06 Det er en eksponeniel sammenhæng.

Hvis du skriver y=6410*1,06x er sammenhængen lineær og væksten pr år i antallet af elever er astronomisk stor.

Det samme har jeg også skrevet i den anden tråd du har oprettet.

men hvis vi går ud fra at y=6410*1,06x    er antallet af elever i 2004    y = 6410*1,064    (har desværre ikke en lommeregner på hånden, men det har du)


Skriv et svar til: Kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.