Matematik

Omkreds = areal

18. april 2010 af kkc2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa !

Kan man lave en geometrisk figur hvor omkredsen er = Arealet ?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det har fysisk ingen mening, da omkreds har dimension af længde, mens arealet har dimension af (længde)*(længde), altså (længde)2. Men hvis man er villig til at se bort fra dette, kan man jo se på et kvadrat med sidelængde x og løse ligningen

4x = x2 ,

der har den ikke-trivielle løsning x = 4 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

På samme måde som i #1 indses det, at en dimensionsløs cirkel med radius r = 2, har talmæssigt samme omkreds som dens areal. Løs nemlig ligningen

2πr = πr2 ,

der har den ikke-trivielle løsning r = 2 .


Skriv et svar til: Omkreds = areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.