Matematik
Beregne areal mellem 2 funktioner
Har fået stillet en opgave hvor jeg skal bestemme et areal mellem 2 grafer.
Hvordan skal sådanne opgave gribes an? Har forsøgt at søge lidt efter sådan type opgave, men har ikke været så heldig pt.. Nogen der kan hjælpe ?
Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
Det består typisk i at beregne integralet
∫ba |f(x) - g(x)| dx
Svar #2
18. april 2010 af peter lind
A = ∫ab|f(x)-g(x)|dx. Grænserne bestemmes normalt i den slags opgaver ved løsning af ligningen f(x) = g(x). I en konkret opgave bør du lave en graf af funktionerne. Det giver et godt overblik.
Svar #3
18. april 2010 af smukkedivadiva (Slettet)
Du skal bruge integrale.. :D
altså du skal fx:
∫ f(x)-g(x) dx
lad mig høre fra dig, hvis du sidder fast i opgaven :)
Svar #4
18. april 2010 af Fourier (Slettet)
Bemærk at det til tider er nødvendigt at dele funktionen op.
Lad f(x) = 0, h(x) = sin(x) og § = [-π,π], da er (vi integrerer over §)
∫ h(x) - f(x) dx = ∫ sinx dx = -cos(π) + cos(-π) = 1 - 1 = 0
∫ | h(x) - f(x) | dx = ∫ |sin(x)| dx = |-cos(π)| + |cos(-π)| = 1 + 1 = 2.
Hvis du tegner funktionen, vil du sikkert forstå det bedre.
Hvis du lader § være hele definitionsmængden ad infinitum, vil du få samme ikke-identiske resultat, thi det gælder for alle multipla c af π.
Svar #5
18. april 2010 af kjgizmo (Slettet)
Sidder pænt fast da jeg ikke kender funktionerne. Har kun en graf at gå udfra og må ikke bruge nogen hjælpe midler.. ??
Svar #6
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
Hvordan varierer funktionerne? Rette linier, parabeler, polynomier, eksponentialfiunktioner, sinusfunktioner? Hvis du skal nå frem til et tal, må du da have nogle tal at gå ud fra.
Svar #7
19. april 2010 af kjgizmo (Slettet)
Jeg har vedhæftet et billede af opgaven så du lige kan se det med graferne også
Svar #8
19. april 2010 af kjgizmo (Slettet)
Det er en parabel og lige linje der skærer i 2 punkter som jeg har fået opgivet.
(0,0) og (1,1)
Skal finde arealet mellem de 2 grafer og de skærings punkter
Svar #9
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
Ja, så kender du også forskrifterne:
f(x) = x2
g(x) = x ,
så arealet der skal findes er
A = ∫10 (g(x) - f(x)) dx = ∫10 (x-x2) dx = 1/2 - 1/3 = 1/6
Svar #10
19. april 2010 af kjgizmo (Slettet)
Ja godmorgen.
Jeg sidder virkelig og halvsover lige for tiden med den opgave og har set mig totalt blind på den ..
Men mange tak for den fine hjælp.. :-)
Skriv et svar til: Beregne areal mellem 2 funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
