Matematik

reducer udtrykket

19. april 2010 af hij (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke rigtig finde ud af den her opg. jeg har prøvet mig lidt frem men det lykkedes mig ikke rigtig
Reducér udtrykket(xy+y^2)/xy.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Når du skal reducere skal du prøve at få overflødige led til at gå ud.

Læg mærke til at y indgår både i nævner [ = xy ] og tælleren [ = xy+y^2 = y(x+y) ].


Svar #2
19. april 2010 af hij (Slettet)

hmm kan man så godt sige (x+y^2)/x


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du kan godt sige det, men det er ikke det rigtige.

Nu er y en faktor i både tæller og nævner. De går ud med hinanden.


Svar #4
19. april 2010 af hij (Slettet)

danke :D


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.