Matematik

sammensat funktion

19. april 2010 af larsen1111 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe med denne opgave

Bestem f ' (x)

f (x) = (-3x^5-5/x^4)^9

hvordan skal jeg starte med at differensiere, dette udtryk ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af peter lind

sæt u = -3x5-5/x4 Så får du f(x) =g(u(x)) = u9 


Svar #2
19. april 2010 af larsen1111 (Slettet)

ok tak, men indeholder den indre funktion ikke både differens og kvotientfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af peter lind

Den indholder en sum. Skriv den som -3*x5-5*x-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

f(x) = (-3x5 - 5/x4)9 ,

f'(x) = 9·(-3x5 - 5/x4)8·(-3x5 - 5/x4)'

       = 9·(-3x5 - 5/x4)8·(-3·5x4 - 5·(-4)/x5)

       = 9·(-3x5 - 5/x4)8·(-15x4 + 20/x5)


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.